Ommen het spirituele centrum van de wereld in de jaren 1924 – 1938

Documentaire over Krishnamurti in Ommen, een onwaarschijnlijk verhaal!

Baron van Pallandt kwam in London in contact met Krishnamurti en was zo onder de indruk van deze man dat hij in 1924  het Kasteel Eerde en een deel van het landgoed Eerde schonk. In 1925 vestigde het internationale hoofdkantoor van de ‘Orde van de Ster in het Oosten’ zich in Ommen. De stad was in één klap wereldberoemd. Zelfs treinen uit Wenen en Berlijn stopten op een speciaal aangelegd station nabij Ommen.

Krishnamurti werd gezien als de nieuwe wereldleraar en had vele volgelingen.  Ommen is jarenlang het spirituele centrum van de wereld geweest met jaarlijks de Ster Kampen. 1929 nam Krishnamurti afstand van de verwachting dat hij de nieuwe wereldleraar zou zijn. Hij deed dit met zijn beroemde rede: “Waarheid is een land zonder paden”

In 1939 is het laatste Ster Kamp georganiseerd onder andere door de opkomst van het Nazisme werd het vrij reizen door Europa steeds moeilijker. Op de plek van het Ster Kamp werd in 1941 het strafkamp Erica gebouwd. Na de Tweede Wereld oorlog is Krishnamurti nog wel terug geweest in Ommen maar heeft nooit meer een stap willen zetten in kasteel Eerde

In deze documentaire wordt het verhaal verteld oa door zijn dochter, Erin van Pallandt. Uiteindelijk heeft Krishnamurti het landgoed en kasteel teruggegeven aan Baron van Pallandt. In deze documentaire wordt het bijzondere verhaal verteld.

zie ook : www.krishnamurti-in-ommen.nl